Tak už to máme čierne na bielom – referendová otázka R. Fica je preverená Ústavným súdom SR. Národ by si mohol myslieť, že R. Fico je hlupák, keď ako JUDr. a CSc. nevie posúdiť správnosť formulácie svojich referendových otázok. S komentármi sa samozrejme hneď roztrhlo vrece.

Podľa nášho názoru  však nič nie je náhoda a R. Fico so svojimi kumpánmi (napr. ďalším JUDr. R. Kaliňákom) vedeli veľmi dobre, prečo to takto urobili. Minimálne preto, aby si mohli štuchnúť do pani prezidentky. A tiež preto, aby mohli budiť dojem, že oni jediní chcú slovenskému národu dobre a sú vždy pripravení našu republiku zachrániť. Otázka však je pred kým.

O amaterizme najhrubšieho zrna súčasnej vlády a odídencov od nej v partaji SaS nemá asi už nikto pochybnosti, a tak je ich koniec zrejme len otázkou času. Keby hrali šach spôsobom, akým vládnu, boli by súperovi na smiech. Šachista totiž musí predpokladať, čo bude po jeho ťahu nasledovať. Zato šachisti od R. Fica si zrejme premysleli jeden ťah dopredu. Naoko síce poukazujú na neschopnosť súčasnej vlády, ale je jasné, že ich nasledujúcim ťahom bude ponuka na záchranu republiky v podobe ich vlády. Ďakujeme, neprosíme! Stále teda visí vo vzduchu otázka, čo alebo ako ďalej. Vyriešili by niečo predčasné voľby?

Predčasné voľby ako všeliek?

Nuž, padla by súčasná vláda, ktorá si to plne zaslúži. A možno by sa väčšina partajníkov zo súčasnej aj nedávnej koalície do parlamentu ani nedostala. Asi by nenazbierali ani 3 % hlasov potrebných na to, aby naďalej parazitovali na štátnom rozpočte už tak poriadne vycicanej republiky. Možno aj to by stačilo… niektorým. Ale zmenilo by sa tým niečo naozaj zásadné? Nič, vôbec nič, len by sa jedna banda nahradila druhou. Škoda, že Slovač má takú krátku pamäť a prirýchlo zabúda, že každý z nich už tu minimálne raz vládol a okrem „našich ľudí“ nemal z ich vlády nikto nič.

Preto, podľa nášho názoru, predčasné voľby neprinesú našej krajine a drvivej väčšine jej občanov vôbec nič. Tu totiž vôbec nejde o krajinu a občanov, tu ide o moc. A ako vysvetľujeme na našom portáli, u nás slúži moc predovšetkým na to, aby sa istí ľudia dostali k peniazom. Ostatne, opojenie samotnou mocou, nie nutne peniazmi, je pre mnohých našich papalášov postačujúcim adrenalínom. Kto neverí, nech si prečíta známu knihu Ladislava Mňačka Ako chutí moc.

Slovníkový portál Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra SAV (https://slovnik.juls.savba.sk/) pri slove „moc“ uvádza niekoľko významov. Moc je napr. schopnosť, možnosť niečo (u)robiť, ale aj spravovanie štátu alebo nejakého spoločenského celku, vláda. No je tam ešte jeden význam, a to „schopnosť niekoho ovládať, vplyv“. Podľa toho, ako sa súčasní mocní správajú, či už v koalícii alebo v opozícii, nezdá sa vám, že všetkým ide len a len o ten posledný význam – schopnosť nás ovládať a mať taký vplyv, aby si presadzovali svoje úzke stranícke a osobné záujmy? Vari sa dá reálne dúfať, že ak sa vráti k moci niekto, koho sme už vládnuť videli, že svoje správanie alebo svoje pohnútky zázračne zmení? To môže asi len naozajstná naivka.

Čo teda vyrieši referendová otázka?

Takže, čo vyrieši referendová otázka, čo vyrieši referendum a čo vyriešia predčasné voľby? No predsa vôbec nič! Tamtí starí síce boli odbornejší než títo noví (alebo sa aspoň odbornejšie tvárili), ale svoju chytrosť využívali len a len vo svoj prospech. A budú ju takto zneužívať aj naďalej. Veď poznáme staré slovenské príslovie: Nebude zo psa slanina, ani z vlka baranina. Škoda, že aj keď majú Slováci toľko krásnych prísloví, v ktorých je zhmotnená múdrosť ich predkov, vôbec sa nimi neriadia.

Pani prezidentka využila svoju právomoc a referendové otázky nechala posúdiť Ústavným súdom SR. Náš portál ju teda otvoreným listom vyzval, aby využila aj ďalšiu svoju právomoc. Tou je možnosť podať podnet Ústavnému súdu SR na preskúmanie predpisov, či sú v súlade s Ústavou SR a ústavnými zákonmi. Pomoc pani prezidentky by bola neoceniteľná hneď pri dvoch sporných ustanoveniach. Totiž, na základe vykonanej právnej analýzy, ktorá je zverejnená na našom portáli, sa domnievame, že financovanie politických strán zo štátneho rozpočtu je v príkrom rozpore s Čl. 29 ods. 4 Ústavy SR, podľa ktorého sú politické strany a politické hnutia „oddelené od štátu“.

Druhú protiústavnosť vidíme v tom, že náš volebný systém – vinou inštitútu kandidátnych listín politických strán – zjavne diskriminuje prevažnú väčšinu občanov. Ústava SR dáva možnosť slobodne kandidovať všetkým, volebný zákon však iba niektorým. Nemusíte byť ústavný právnik, aby ste v tom odhalili rozpor s ústavou. Drvivá väčšina občanov je teda vo svojom ústavnom práve znevýhodnená oproti hŕstke kandidátov krytých nálepkami politických strán.

Čo sa môže stať

Či pani prezidentka nechá svojich právnikov posúdiť uvedené legislatívne skutočnosti a či podnet na Ústavný súd napokon podá, je, samozrejme, len a len na nej samej. Ak by tak urobila, myslíme si, že by sa konečne mohol odhaliť a zviditeľniť pravý zdroj nespravodlivosti a príčina problémov, a to neprimerané a protiústavné postavenie politických strán a ich zasahovanie do výkonu moci, ktorá podľa našej ústavy pochádza od občanov a politickým stranám nepatrí.

No išli sme ešte ďalej. Keďže presne tú istú právomoc má aj pätina poslancov NR SR,  s rovnakou výzvou ako pani prezidentku sme oslovili otvoreným listom aj všetkých nezávislých poslancov NR SR. Môžeme teda sledovať, ako sa kto zachová. Nech sa k našej výzve postavia akokoľvek, veľa nám to prezradí o skutočných motívoch našich politikov. Referendová otázka tak bola iba začiatkom dlhej cesty.

30 994 Replies to “Referendová otázka R. Fica”

  1. Hi! Do you want to get 0.001 BTC for free????

    I found an opportunity to get them with the help of Mirax casino (find it in the search
    engine), you need to register there and when registering enter the bonus code CHIPMX, the account will be credited bonus 0,
    0001 BTC which can be withdrawn if you make X10, I did
    it and I withdrew, try and you!

  2. Yeezy posters are seriously awesome. They capture his
    unique vibe excellently. Any fan who is into Kanye should
    surely buy one. They bring a great aspect to your home.

    Additionally, the selection of designs offered is impressive.
    Whether you want understated posters or eye-catching images, there’s something for
    every taste. They make excellent surprises for friends who respect Kanye also.

    Besides, displaying Kanye art in your home could spark interesting chats with guests.
    They often be focal points, prompting chats about art.

    In conclusion, Kanye artworks are essential for any collector.
    They beautify your environment and showcase your love for
    a remarkable influencer.

    My site: Kanye West artistic prints

  3. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog
    posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you
    access consistently fast.

  4. My partner and I absolutely love your blog and find most of your post’s
    to be just what I’m looking for. Would you
    offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind
    creating a post or elaborating on a few of the subjects you write concerning here.
    Again, awesome weblog!

  5. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new from right
    here. I did however expertise some technical issues using
    this website, since I experienced to reload
    the web site lots of times previous to I could get it
    to load correctly. I had been wondering if your hosting is
    OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with
    Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective intriguing content.
    Ensure that you update this again soon.

  6. Somebody essentially lend a hand to make critically articles I might state.
    This is the very first time I frequented your website page and
    to this point? I surprised with the analysis you made to create this actual put up incredible.
    Excellent job!

  7. Its suϲһ as you read my mind! Yօu аppear to knbow so much aрproximately tһis, ѕuch as you wrote the book inn itt oor ѕomething.
    Ӏ feel that you simply can ԁ᧐ with a few p.c.
    to fߋrce the messae house ɑ lkttle bit, һowever otһer than tһɑt, tһat is magnificent blog.

    A fantastic rеad. I’ll certainly bе baϲk.

    Mу site: Xnxx

  8. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she
    has 83 views. I know this is completely off topic
    but I had to share it with someone!

  9. Ye prints are absolutely amazing. They represent his unique essence impeccably.
    Anyone out there who is into his music should surely grab one.

    They add a amazing touch to a wall.

    Moreover, the variety of styles out there is vast.
    Whether you enjoy minimalist posters or eye-catching artworks,
    there’s an option for every taste. They are ideal surprises for fellow fans who admire Kanye too.

    Also, having Kanye images in your apartment will initiate interesting chats with guests.

    They tend to be icebreakers, leading to conversations about creativity.

    To sum up, Kanye artworks are a perfect choice for any true fan. They upgrade
    your environment and showcase your respect for one of
    musician.

    Take a look at my homepage :: Kanye West official posters

  10. Wonderful post on Referendová otázka R. Fica – Slovensko bez politikov!

    The concepts about computers were really helpful. I noticed the care
    that went into this. Looking forward to reading more and applying these tips.
    Keep up the good work!

  11. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site has
    a lot of completely unique content I’ve either created myself or
    outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without
    my agreement. Do you know any ways to help stop content from being ripped off?
    I’d genuinely appreciate it.

  12. Usually I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very
    pressured me to check out and do it! Your
    writing style has been surprised me. Thank you, quite great article.

  13. База сео-копирайтинга – это, ординарно, ключевики, по каковым робот возьмется находить статью в связи от набранного в поисковой
    строке запроса. Есть 3 разновидности „ключевых слов“:
    СЕО-оптимизированные заметки с помощью непростых продвигаемых запросов смогут вмещать
    великую спамность, чем обычные.

    Стало быть ответственно инспектируйте родное компиляцию на
    читабельность. Жаждем сориентировать, что сегодня материалы для сети Интернет могут совмещать плагиат не ниже 92%.
    {Для проверки} всегда можно употребить определенные из безвозмездных онлайн сервисов, дозволяющими испытать „оптимизированность“ заметки,
    ее спаность и уникальность, наподобие:
    istio,
    ,техническое задание сео.Не
    забывайте отслеживать за новенькими
    вакансиями, отозвавшись на которые, вы
    можете на реалистично приложить свои
    познания по seo-копирайтингу.

  14. Oh my goodness! Awesome article dude! Many thanks, However
    I am experiencing issues with your RSS. I don’t know why I am unable to join it.
    Is there anybody else having identical RSS issues?
    Anyone that knows the solution will you kindly respond?
    Thanx!!

  15. Having ead thiѕ I believed it ᴡaѕ very informative.
    I aρpreciate youu spending sоme time and effort to pput thіs content togetheг.
    I once again find myself spending a lot of timе both reading and commenting.
    But so what, it ԝas stiⅼl worth іt!

    Feel free tߋ surf to my website – XXX

  16. I have been browsing online more than 4 hours today, yet
    I never found any interesting article like yours.
    It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all web
    owners and bloggers made good content as you did, the web will
    be a lot more useful than ever before.

  17. *Explorando o Prazer com o Sugador de Clitóris:
    O Vibrador que Revolucionou o Mercado*

    O sugador de clitóris, também conhecido como vibrador sugador de clitóris, é um dos itens
    mais inovadores e desejados no mercado de produtos eróticos.
    Este dispositivo foi desenvolvido especialmente para proporcionar um
    prazer intenso e diferenciado, focando diretamente na estimulação do clitóris, uma das zonas erógenas mais sensíveis do
    corpo feminino.

    Diferente dos vibradores tradicionais, o vibrador de clitóris utiliza
    uma tecnologia de sucção suave, simulando
    movimentos de sucção ou pequenos „pulsos de ar“, o que garante
    uma experiência única de prazer. Além de ser extremamente silencioso e discreto, o sugador de clitóris oferece vários modos de intensidade,
    permitindo que cada pessoa encontre a configuração que melhor
    se adapta ao seu gosto e nível de conforto.

    No site da Libertina Shop, você pode encontrar uma variedade de modelos de sugadores de clitóris,
    cada um com características distintas, como resistência à água, formatos ergonômicos e diferentes modos de vibração.
    Esses dispositivos são projetados para ser fáceis de usar, oferecendo
    o máximo de conforto e satisfação durante o uso.

    O vibrador sugador de clitóris é ideal para quem deseja
    explorar novas formas de prazer e conhecer melhor
    seu próprio corpo. Se você está buscando uma forma inovadora
    de se conectar com seu prazer, vale a pena experimentar um sugador de clitóris e descobrir por que ele se
    tornou um dos itens mais populares no mercado de bem-estar na cama.

  18. This is very interesting, You’re a very skilled blogger.
    I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post.
    Also, I’ve shared your web site in my social networks!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *