Tak to tu máme – štvrtkový pád vlády! Za zhruba 2,5 roka od volieb dokázala víťazná koalícia priviesť vlastnú vládu k úplného zániku. Sľubovali otočku v správe a fungovaní štátu, ale svoju šancu prehajdákali v nekonečných vzájomných sporoch. Bolo by to dopadlo takto, keby im ozaj bolo išlo o krajinu a občanov? Nie je to vari dostatočný dôkaz, že vysoko nad záujmami krajiny a jej občanov stoja osobné záujmy malej hŕstky mocou a peniazmi opantaných egoistov? Pre nás je predstava, že ich nahradí politicky resuscitovaný Fico a spol. bez preháňania príšerná. Čo v skutočnosti zaslepuje nedôveryhodnú vládu až tak, že tú hrôzu, ktorej otvárajú dvere dokorán, vôbec nevidia?

Alebo že aj keď ju vidia, neupustia od konania, ktoré k nej nevyhnutne vedie? Keby išlo o zásadný ideologický a geopolitický spor ako v dobe, kedy M. Dzurinda striedal V. Mečiara a krajina sa vrátila na cestu do civilizovanej Európy, vedeli by sme byť zhovievaví. Lenže nič také sa teraz nerieši. Je o to tragickejšie, že osud celej krajiny sa obetoval primitívnemu boju o čosi také nízke ako peniaze.

Má Slovensko plakať alebo sa tešiť? Je to porážka alebo výhra? Môžeme azda povedať, že sme dobojovali? Podľa nás ani náhodou! Keď sa niečo končí, spravidla sa niečo iné začína. Výnimkou je však boj o moc, ktorý sa nekončí nikdy, len pokračuje za iného stavu.

Otázky typu kto za to môže, prečo, ako, za čo, či vytrhol či nevytrhol demisiu sú však, ako zvyčajne, absolútne nepodstatné. Takéto otázky totiž nič neriešia a nikam nevedú. Podstatné je iba to, čo bude ďalej. A ako sa ukazuje, skôr či neskôr, alebo možno až v riadnom termíne, tu budú parlamentné voľby.

Parlamentné voľby po novom potrebujeme ako soľ

Ak budú nasledujúce parlamentné voľby v doteraz platnom právnom rámci, pád vlády bol zbytočný, pretože sa nič zásadné nestane. Einstein vraj kedysi povedal, že ak vedec robí pokus stokrát úplne rovnako, za rovnakých podmienok, nemôže čakať, že výsledok pokusu bude zrazu iný. Bude vždy rovnaký. S našimi voľbami je to presne to isté. Pokiaľ sa pravidlá nezmenia a od základov sa neprebuduje systém, akým sa zveruje moc občanov do rúk ich zastupiteľov, vždy tu budú tí istí ľudia, stále dokola. Pre občanov a krajinu sa nič zásadné nezmení, pretože zmena nie je z princípu možná!

Pod zásadným nemáme na mysli, kto vládne a kto sedí v opozícii. Tri desaťročia totiž ukazujú, že je to z veľkej časti nepodstatné. Ani deklarované priority, princípy či hodnoty neznamenajú nič zásadné, pretože zakaždým bolo iba otázkou času, kým sa z nich stali prázdne reči. Za zásadné považujeme to, že politické strany a predovšetkým ich vedenia z princípu nemajú na srdci blaho verejné ale jedine svoje vlastné. Práve z tohto dôvodu je nežiadúce zverovať im akýkoľvek diel moci.

Dodržiavanie Ústavy SR

Sú to oni, kto cestou do práce zakaždým prechádza vestibulom NR SR, kde je s poctami vystavená Ústava SR, najvyšší zákon štátu. Sú to oni, kto po zvolení skladá nasledujúci sľub: „Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života.“ (Čl. 75 Ústavy SR) Viete v sľube poslanca NR SR nájsť aspoň niečo, čo poslanec reálne dodržiava? Nechceme nikomu krivdiť, ale u väčšiny členov najvyššieho zastupiteľského zboru a vlády (ktorej členovia vzišli prevažne z poslancov NR SR) nevidíme ani česť, ani svedomie, ani vernosť, ani plnenie povinností, ani dodržiavanie ústavy a zákonov, ani záujem občanov. Summa summarum – úplná tragédia! Mimochodom, o dôvere vláde hlasovalo 102 našich poslancov, čiže chýbalo 48 z tých, čo zložili sľub vernosti Slovenskej republike. Čo dodať? Aj opreto tu máme pád vlády.

Ako poukazujeme na našom portáli v časti Riešenia, k zmene môže dôjsť jedine vtedy, ak sa zmenia princípy. Treba začať od Ústavy SR, ktorú musíme bezpodmienečne začať dodržiavať, lebo je inak iba zdrapom papiera. Darmo je vystavená vo vestibule NR SR, ak si ju nectia samotní naši zákonodarcovia. Jednoducho, ak majú byť podľa Ústavy SR politické strany a politické hnutia oddelené od štátu, nech to tak aj je. Nech si politické strany a ich členovia či vedenie pokojne existujú, ale nech nám a krajine už konečne dajú svätý pokoj!

Včera v jednej diskusii pred hlasovaním sa vyjadril aj bývalý politik Peter Weiss. Čo hovoril na možný pád vlády? Páčilo sa nám, že použil označenie našich politických strán ako „es-er-očky jedného človeka“. Takto ich máme označené aj na našom portáli. Možno, že pán Weiss náš portál navštívil a inšpiroval sa. 🙂 Za chybu označil aj to, že na Slovensku máme len jeden volebný obvod. Pán Weiss tým odfajkol ďalší bod z našej agendy.

Čo ďalej

Aj keď ešte nevieme, aké kroky urobí pani prezidentka Čaputová a čo bude bezprostredne nasledovať, je isté, že parlamentné voľby skôr či neskôr budú. Podľa všetkého zrejme skôr, a tak času je málo. Je málo času na to, aby sa hrubé chyby v našom právnom systéme, ktoré hrubo pošliapavajú ústavnosť, odstránili: aby sa odstránila neústavnosť kandidátok politických strán pre voľby do parlamentu, aby sa odstránilo napojenie politických strán na štátny rozpočet a nastolila sa tak ústavnosť v oddelení politických strán a politických hnutí od štátu.

Keďže pani prezidentka Čaputová a ani nikto z nezávislých poslancov v tejto veci nepohol ani len prstom, nezostáva nám už nič iné, len začať uvažovať o poslednej ústavnej možnosti, ktorou je priame vykonávanie štátnej moci, a to prostredníctvom referenda vyhláseného na základe petície občanov. Ak sa to podarilo zorganizovať R. Ficovi, prečo nie aj hociktorému občanovi.

Je to zrejme posledná možnosť, ako ešte pred ďalšími parlamentnými voľbami zmeniť pravidlá/princípy tak, aby sa naplnila ústavnosť v zmysle  Čl. 29 ods. 4 Ústavy SR o tom, že politické strany a politické hnutia sú oddelené od štátu. Je zjavné, že pokiaľ sa toto ustanovenie Ústavy SR nenaplní, nikdy nám táto banda nedá pokoj. Je to teda výzva na nastolenie ústavnosti.

3 841 Replies to “Pád vlády”

  1. Hi folks! I had to tell you all about my latest discovery – Kanye West posters. As an avid follower of Kanye’s work, I’ve always been interested in his distinctive artistry.

    Lately, I came across some fantastic pieces that beautifully depict his iconic album covers. Ranging from *The College Dropout* and *My Beautiful Dark Twisted Fantasy*, these posters go beyond being incredibly eye-catching but also act as a tribute to Kanye’s evolution as an creator.

    I decided to revamp my room with some of these prints, and I can honestly say that they bring an entirely new energy to the space. Each time I see them, I’m inspired by Kanye’s innovative artistic vision.

    To those of you interested in buying some Kanye West artworks for your room, I highly recommend checking out the diverse collection out there. There are so many styles to select from, whether your taste is modern designs or more abstract takes.

    What’s great is that these artworks act as great presents for fellow fans. I purchased one for a close friend, and they couldn’t get enough of it. It’s the perfect way to spread your respect for Kanye’s artistry and introduce a dash of his creativity into your daily surroundings.

    Therefore, if you love Kanye, absolutely consider buying some Kanye West posters. They will definitely bring a unique vibe to your studio and serve as a perpetual inspiration of Kanye’s amazing artistic journey. Happy collecting, everyone!

  2. Hello friends! I couldn’t resist sharing my latest obsession – Kanye West artwork posters. As a devoted admirer of Kanye’s career, I have been interested in his unique style.

    In recent times, I came across some incredible artworks that beautifully depict his famous album covers. Featuring *The College Dropout* , as well as *My Beautiful Dark Twisted Fantasy*, these artworks aren’t just artistically impressive but they also function as a nod to Kanye’s evolution as an artist.

    I chose to transform my room with several of these posters, and I have to say that they introduce a whole new energy to the area. Each time I see them, I’m inspired by Kanye’s innovative unique perspective.

    To anyone interested in purchasing some Kanye West posters for your studio, I highly recommend taking a look at the wide range on offer. There are countless designs ready for you, whether you’re into classic album covers or more artistic versions.

    The awesome thing is that these artworks act as excellent presents for any Kanye lover. I purchased one for a buddy, and they couldn’t get enough of it. It’s the perfect way to extend your appreciation for Kanye’s music and infuse a hint of his influence into your daily surroundings.

    So, if you’re a Kanye fan, absolutely get acquiring some Kanye West posters. They are guaranteed to introduce a unique energy to your living area and function as a daily prompt of Kanye’s incredible visionary journey. Happy decorating, everyone!

  3. Loved this article! Your perspective on this topic is refreshing.

    I really enkoyed readinhg this. This is a unique take on the subject.
    I appreciate the depth of your research. It’s interesting tto see hhow differenmt perspectives can shape our understanding.

    Your arguments are compelling and well-articulated. Overall, I
    thjink this opic iss crucial for our community, and discussions like this help us grow and
    learn together. Keeep up the great work!

    My blog post; Illinois Press, http://www.demilked.com,

  4. Assainissements.org offre un service de plomberie et d’assainissement personnalisé pour répondre à tous vos besoins. Leurs experts qualifiés peuvent prendre en charge tous vos projets et proposer des solutions de qualité à un prix abordable.

  5. Greetings, cohort enthusiast. I must recommend you on your shrewd
    analysis of the subject matter presented in this blog post.
    Your acute observations and verbal commentary have found a chord with me, and I
    discover myself in concurrence with the emotions you have proclaimed.

    Given your apparent intrigue in the realm of digital finance, I would be
    negligent if I did not provide an solicitation for you to discover the
    exciting world of Crypto Casino. This pioneering platform offers a distinctive
    and enthralling escapade , uniting the excitement of
    time-honored casino gaming with the groundbreaking infrastructure
    of cryptography . I believe you would discover it a most
    enthralling undertaking . I urge you to become a member of
    us and find the perpetual horizons that are prepared you.

    My site – online casino strategy

  6. Купить новый авто из Китая от официального дилера. Специальные цены на все марки модельного ряда китайских автомобилей в автосалоне m hero 917 купить

  7. Электромобиль Zeekr X, который Вы можете заказать у нас на сайте. Что касается внешнего вида, который подчеркивается светодиодными фарами с интеллектуальной матрицей, которые исчезают за решеткой радиатора автомобиль китайский новый

  8. I’m really impressed with your writing skills
    and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify
    it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays.

    my page :: hardcore sex

  9. I discovered your blog post to be a thought-provoking and perceptive examination of the contemporary state of the field .
    Your evaluation of the principal movements and problems dealing
    with organizations in this sector was unusually potent .

    As an avid follower of this theme , I would be overjoyed to extend this discourse
    more extensively . If you are keen , I would cordially
    invite you to explore the thrilling options
    accessible at WM CASINO. Our space offers a state-of-the-art and impenetrable context
    for collaborating with kindred spirit aficionados and obtaining a multitude of information to bolster your knowledge
    of this transformative realm . I anticipate
    the chance of teaming up with you in the approaching time

    Look into my web site; play online casino

  10. Внедорожник BYD Leopard — лучший вариант для комфортного преодоления любых препятствий. Благодаря задней и передней блокировкам дифференциала он обладает великолепной проходимостью новые китайские автомобили

  11. Школа парных танцев D-Fox во Владивостоке предлагает уникальную возможность погрузиться в мир хастла – захватывающего и энергичного танца, который завоевывает сердца танцоров по всему миру http://dfox-vl.ru/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *