Takže je vymaľované! Súčasný parlament zložený z totálne neschopných politikov skončil. Je úplne namieste povedať, že konečne. Zvádza to konštatovať, že aj fraške je koniec. Lenže… ako možno vidieť z toho, čo sa teraz deje a ako sa títo politici správajú naďalej, vyzerá to skôr na začiatok nového konca. Taký september, aký nás zrejme čaká, nebol ani v Amerike po 11. septembri 2001. Tam spadli len dve budovy, ale u nás hrozí, že padne celý štát… síce len na hubu, ale aj to by malo byť pre obyvateľov Slovenska varovaním.
Stačí sa poobzerať naokolo po predvolebných plagátoch a heslách na nich. Ksichty, čo tu celé roky škodia a neurobili nič z toho, čo nasľubovali predtým, sľubujú ďalej. Jeden hru „mení“, iný ju „nemení“. A „jamkatý“ sľubuje, že všetko bude lacnejšie. Kde bol odteraz? Veď bol aj premiérom! Dokonca vyťahuje kartu o „zodpovednosti politikov“. Doteraz však neprešla a ani nikdy neprejde cez parlament – vlastne cez nich samých. „Hranol“ na „jamkatého“ vyťahuje buzerantstvo a „Balónik“ vyzýva „Hranola“ do súboja, kto má lepších odborníkov. Všimol si azda niekto, aby hocikto iný, mimo SaS, o „Balónikových odborníkoch“ povedal, či napísal, že sú odborníci? Samozrejme, že nie. Toto nehorázne klamstvo šíria o sebe len oni sami . Pripomíname, že ešte nedávno tvrdil, že odbornosť na vrcholných miestach je „na príťaž“, že to všetko musia riadiť „manažéri“. Ale manažér, ktorý o probléme nič nevie, je úplne „nanič“. Viete, ako sa hovorí o odborníkoch a špecialistoch: Špecialista vie všetko o hovne a odborník vie hovno o všetkom. Alebo naopak …? 😊

Ale netýka sa to len „Balónika“, týka sa to všetkých. A netýka sa to len odbornosti, ale najmä toho, kto z nich čo kedy dokázal a najmä ich charakteru. To by mali byť rozhodujúce kritériá na to, aby sme niekomu dovolili nás zastupovať (myslíme tým, v parlamente).
Blíži sa termín ďalších parlamentných volieb a je jedno, či sú predčasné. Znova nás idú tie isté ksichty presviedčať, aby sme volili práve ich. A čo urobí Slovač? Nuž, ako sprosté, tupé stádo pôjde voliť znova tých istých. Veď pamäť nemá žiadnu, sme holubičí národ, ktorý všetko všetkým odpúšťa a tak sme zabudli na výzvu Sama Chalupku ešte z roku 1864 „Mor ho!“. Nemáme už cisára, tak sme si našli na svoje vlastné zotročovanie svojich vlastných ľudí – politikov. Sme ich otrokmi, hračkou v rukách ich moci. Sme presne ako Mimoni zo známeho filmu, ktorí celý čas hľadajú na Zemi toho najhoršieho Zloducha, aby mali koho velebiť a poslúchať. Slovač si tých najhorších zakaždým nájde raz-dva. Nerozumieme, prečo sme my Slováci taký sprostý národ.

Nemá význam rozoberať, koho vlastne voliť. Niet totiž koho. Všetci tu už raz boli a všetci ukázali, že im ide len o ich vlastné blaho. Československo vraj kedysi patrilo medzi najmenej zadlžené štáty. Zvládalo dokonca ekonomicky podporovať Kubu, Vietnam, aj kusisko Afriky. Všetko sme mali zo svojho vlastného vrecka. V pamätnom novembri 1989 sa kričalo, že „Máme holé ruce!“, teraz sa k tomu môžu pridať, že aj „holé rite“. A komu za to vďačíme? Možno by ste povedali, že práve týmto politikom, no nie je to celkom pravda. Vďačíme za to len a len sami sebe, pretože my sme im umožnili robiť si s nami, čo sa im zapáči, či čo sa im v ich chorých hlavách v noci prisnije. Každý robí to, čo sa mu dovolí a my sme im to doteraz dovoľovali. Silne pochybujeme, že by sa to po nadchádzajúcich voľbách zmenilo.

Totiž, každý národ má takú vládu, akú si zaslúži… alebo horšiu.

Tento portál mal slúžiť na to, aby si náš národ uvedomil, kde je skutočná podstata jeho vlastnej biedy, kde sú korene toho zla a aké sú možné cesty z tohto marazmu von. Nezdá sa nám, že by sme boli dosiahli, čo sme zamýšľali. Podľa všetkého sa tu nič nezmení, lebo ľuďom je už všetko jedno.

Ale pamätajte si, nikto nám neurobí tak zle, ako my sami sebe. Na to pamätajte, keď pôjdete v septembri k volebným urnám.

moderátori portálu

11 047 Replies to “Parlament … a fajka zhasla“”

  1. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
    It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and
    bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful
    than ever before.

  2. Hi there! This post could not be written any better!
    Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this.
    I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read.
    Thank you for sharing!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *